Information med trivsel- och ordningsregler

Nedan text går att ladda ner här.

Innehållsförteckning

  • Dessa trivsel- och ordningsregler regler antogs på årsstämman 2016-03-15 och är gällande för boende i vårt område.

  • Styrelsen ska lämna denna information med trivsel- och ordningsregler till alla nya fastighetsägare med uppmaning att läsa igenom och följa dem.

  • Innehållet i dessa trivsel- och ordningsregler kan ändras genom beslut på årsstämman genom att fastighetsägare eller styrelsen lämnar motion/framställan därom.

  • Faktainformation kan ändras fortlöpande och kommer då att meddelas i protokoll.

Välkommen till samfällighetsföreningen Solskeppet!

När man förvärvar en fastighet som har andel i en gemensamhetsanläggning blir man obligatoriskt medlem i den samfällighetsförening som är bildad. Genom att ni blivit ägare till er fastighet på Myrmalmsvägen/Bärnstensvägen har ni samtidigt också blivit medlem i samfällighetsföreningen Solskeppet och delägare i föreningens gemensamhetsanläggning.

Varje fastighet äger 1/87-del av denna gemensamhetsanläggning och har också ett ansvar för denna genom att avlägga avgifter för kostnader för drift och underhåll.

Vi har ett gemensamt intresse av att skapa en trivsam och trygg boendemiljö i området och av att våra gemensamhetsanläggningar förvaltas på bästa sätt. För detta behövs vissa regler och riktlinjer som medlemmar solidariskt ställer upp på och följer.

För att ni ska veta vad som gäller i vår samfällighet, läs denna information och håll er uppdaterad genom att läsa protokoll och annan information som kommer att delas ut i er brevlåda. Information finns även på föreningens hemsida. Hör gärna av er till styrelsen om ni har frågor och synpunkter.

Vi tror och hoppas ni kommer att trivas i området och med era nya grannar!

Vad är en samfällighetsförening?

I en samfällighet finns mer än bara enskilda fastigheter. Det finns även gemensam egendom i en s.k. gemensamhetsanläggning. En gemensamhetsanläggning kan t.ex. bestå av vägar, parkeringsplatser, garage, soprum, lekplatser och VA-anläggningar. De gemensamma tillgångarna i området förvaltas av en samfällighetsförening. Föreningens verksamhetsområde är fastställt i ett anläggningsbeslut och regleras av föreningens stadgar. Stadgarna ska vara upprättade enligt lagen om förvaltning av samfälligheter [Lag (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter].

Vår förenings anläggningsbeslut och stadgar finns på föreningens hemsida.

Samfällighetsföreningen Solskeppet

Området uppfördes 1977-78. Inflyttning påbörjades i mars 1978. Området består av 87 enskilda fastigheter.

Samfällighetsföreningen Solskeppet registrerades hos Lantmäteriet i mars 1978.

Samfällighetsföreningens ändamål är att förvalta den gemensamhetsanläggning för vilken den bildats.

I föreningens gemensamhetsanläggning ingår:

● Kvartersgårdar med tvättstuga, bastu och samlingslokal

● Garage

● Parkeringsplatser

● Plank

● Spolplatser för biltvätt

● Soprum m.m.

● Undercentral för vatten

● Förråd

● Gång- och cykelvägar

● Lekplatser med tillhörande utrustning

● Planterade ytor samt gräsmattor

● Vatten- och avloppsledningar (ej värmekulvertar vilka ägs av Gävle Energi)

● Dagvattenbrunnar med tillhörande ledningsnät

● Belysningsstolpar, armatur

● Elmätarskåp

● Anläggning för kabel-TV och bredband

Samfälligheter hanteras av Lantmäteriverket och mer info finns på deras hemsida.

Styrelse

En samfällighetsförening måste ha en styrelse. Styrelses uppgift är att förvalta föreningens gemensamhetsanläggning, d.v.s. sköta den löpande förvaltningen såsom att se till att skötsel och underhåll av gemensamhetsanläggningarna utförs, ansvara för bokföring och medelförvaltning.

Styrelsen uppgift är enbart att förvalta föreningens gemensamhetsanläggning och har inte något med de enskilt ägda fastigheterna att göra.

Föreningens verksamhet måste följa föreningens stadgar och anläggningsbeslut samt gällande lagar bl.a. lagen om förvaltning av samfälligheter (1973:1150) och anläggningslagen (1973:1149)

Det kan vara bra att känna till detta att styrelsens arbete styrs av stadgar och lagar som måste följas och anläggningsbeslutet som aldrig får frångås.

Styrelsen utses av medlemmarna vid årsstämman. Information om vilka som ingår i styrelsen meddelas i protokoll efter årsstämma och finns anslaget i båda kvarterslokalerna samt på vår hemsida.

Årsstämma

Stämman som enligt stadgarna ska hållas senast 31 mars är föreningens högsta beslutande organ.

Alla fastighetsägare i samfälligheten har rätt att delta i stämman. Vid omröstning gäller en röst per fastighet.

På årsstämman behandlas verksamhets- och ekonomisk berättelse och beslutas om styrelsens ansvarsfrihet för det gångna året. Där beslutas om budget och medlemsavgift.

Styrelseledamöter och andra funktionärer väljs. Eventuella framställningar från styrelsen och motioner från medlemmar behandlas. Genom att i förväg framföra motioner (skriftliga förslag) kan alla medlemmar påverka föreningens verksamhet.

Styrelsemöten

Styrelsen brukar ha cirka 10 styrelsemöten per år. Mötesprotokollen delas ut i varje fastighetsägares brevlåda. Synpunkter och förslag kan lämnas till styrelsen året runt. De ska helst vara skriftliga för att alla styrelseledamöter ska kunna ta del av dem och vara underlag för beslut och vidare åtgärder.

Ekonomi

Medlemmarna har ett delat ekonomiskt ansvar för föreningens gemensamhetsanläggning så som kostnader för avgifter och underhåll, nyinvesteringar, fondavsättning osv.

Föreningens löpande ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetssnabben.

Samfällighetsavgift/medlemsavgift

Alla medlemmar betalar en avgift till samfälligheten. Avgiften beslutas av årsstämman. I avgiften ingår vatten (preliminär förbrukning, läs mer nedan), kabel-tv och bredband, sophämtning, snöröjning och sandning, garageplats samt den gemensamma el- och vattenförbrukningen i garage, kvartersgårdar, biltvätt m.m. Avgiften täcker också kostnader för samfällighetens skötsel och underhåll av de gemensamma tillgångarna. Varje kvartal får varje fastighet tre inbetalningskort med en förtryckt avgift (benämnda hyresavier) som ska vara inbetald sista bankdagen varje månad.

Reglering av vattenförbrukning

I medlemsavgiften ingår en schablonavgift för vatten. För att varje fastighet ska få betala för sin faktiska vattenförbrukning har varje fastighet en egen vattenmätare vars mätarställning avläses två gånger per år (i december och juni). Ert roteombud läser av mätarställningen tillsammans med er. De som förbrukat mer vatten än schablonen debiteras extra, de som förbrukat mindre får pengar tillbaka. Ni får besked av styrelsen vad den slutliga årsavgiften. Regleringen av fjolårets vattenförbrukning sker genom avdrag eller tillägg på de färdigtryckta inbetalningskort för medlemsavgiften ni får från Fastighetssnabben någon gång under våren.

Våra gemensamhetsanläggningar

Kvartersgårdar - med tvättstuga, bastu och samlingslokal

Det finns två kvartersgårdar, kvg 1 (Mv 18) och kvg 2 (Mv 21). I båda kvartersgårdarna finns bokningsbar tvättstuga, bastu och samlingslokal för möten, fester etc. Man kan också låna bord och stolar från kvartersgårdarna men då måste också lokalen bokas.

Bokning av tvättstuga och bastu sker på bokningslistor i kvartersgårdarna. Boka med din husadress.

Bokning på listan ska alltid göras, även om man kommer dit och lokalerna inte används.

Tvättstugorna är utrustade med en större tvättmaskin, centrifug, torktumlare, stor tvättho, lakansträckare och elektrisk mangel.

Det har tidigare varit en allmänt vedertagen regel att de gemensamma tvättstugorna endast varit avsedda för så kallad grovtvätt. Denna regel har uppluckrats . För att minska på slitage maskiner, underhåll av lokaler, hålla den gemensamt betalda vatten- och elförbrukningen nere gäller följande regler i tvättstugorna):

De gemensamma tvättstugorna får nyttjas enbart av boende i området till det egna hushållets tvätt och endast till ”grovtvätt” såsom mattor, täcken, kuddar osv som inte ryms i den egna tvättmaskinen.

De får endast i undantagsfall användas till den vanliga ”veckotvätten”, t.ex. vid egen tvättstugerenovering eller om de egna maskinerna tillfälligt är ur funktion. Undantag kan också göras om man vid något enstaka tillfälle har extra mycket tvätt efter semester/många gäster.

Respektera tvättiderna. Plocka ur tvätten ur torktumlaren på kvällen. Annars fortsätter tumlaren gå under natten och stör de omkringboende.

Samlingslokalerna kan lånas gratis av boende till fester, möten eller hobbyverksamhet. Lokalerna är utrustade med bord, stolar, litet pentry med diskbänk, två kokplattor och kylskåp. Bokning görs och nyckel hämtas hos den bokningsansvarige (se anslag i kvartersgårdarna eller på hemsidan) för den kvartersgård ni vill låna. Den som bokar lokalen är ansvarig för lokalen vilket innebär att se till att de omkringboende inte störs av t.ex. hög musik och att lokalen städas och möblering återställs innan nyckeln återlämnas. Personer under 18 får inte själva boka lokalen.

I samlingslokalen i kvg 1 finns det tillgång till 100mbits trådlös internetanslutning. Lösenord till nätverket fås av bokningsansvarig för lokalen.

I samlingslokalen i kvg 2 finns ett bordtennisbord.

De som använder tvättstuga, bastu eller samlingslokal ansvarar för att anslagna regler och skötselanvisningar följs (respektera tider, städning, återställande av möbler, eventuell felanmälan görs osv). Att städa efter sig innebär också att man ska ta med sig sina sopor. Fel på maskiner eller byggnader ska omgående anmälas till styrelsen/fastighetsansvarig. Saknas toalettpapper, torkhanddukar eller städmaterial, eller om städningen är bristfällig anmäls detta till styrelsen/bokningsansvarig för lokalen.

Kabel-TV och bredband

I medlemsavgiften ingår kabel-TV (Digital Bas1 samt Analogt utbud) och bredband (100 mbit) från leverantören GavleNet. För att kunna använda GavleNet bredband måste varje fastighet skriva under ett personligt avtal med GavleNet.

Notera att för att kunna se digitala kanaler behövs en digitalbox/CI modul. Denna utrustning tillhör fastigheten och ska alltså lämnas kvar vid ägarbyte .

Vid störningar/felanmälan kontakta GavleNet Kundservice på telefon 026-17 85 75 under dagtid på vardagar. Andra alternativ för felanmälan och information finns på GavleNet hemsida: https://www.gavlenet.se/kundservice/

Biltrafik

På infartsgatan (kommunens) är hastighetsbegränsning 30 km/tim. På gång- och cykelvägar inom vårt område är det inte tillåtet att köra fortare än gångtrafikshastighet, 7km/tim. För allas säkerhet och trevnad ska biltrafik inom området undvikas. Kör in till bostaden endast om ni har tung eller skrymmande last eller ska hämta/lämna rörelsehindrade personer. Var uppmärksam och tänk på att anpassa hastigheten till förhållandena och att ni kör på en gång- och cykelbana alldeles utanför de boendes ytterdörrar.

När ni kör in till bostaden, tänk på att ställa bilen så att ni inte blockerar vägen för utryckningsfordon och inte hindrar cykel- och gångtrafikanter som vill kunna passera. Instruera besökande hantverkare var de lämpligast placerar sin bil.

Fyra blomlådor finns att ställas ut som farthinder på kommunens infartsgata. Anvisningar för hur blomlådorna får placeras m.m. fås av Gävle Kommun och finns på deras hemsida: http://www.gavle.se/Trafik--infrastruktur/Trafik-och-gator/Trafikregler-och-sakerhet/flyttbara-farthinder/Placering-och-anvisning/.

Kontakta styrelsen om ni är intresserad av att placera ut dessa lådor.

Parkering

Antalet parkeringsplatser är begränsade. Det finns färre parkeringsplatser än fastigheter, 87 garage men bara 84 parkeringsplatser. Man kan således inte göra anspråk på parkeringsplatsen utanför det egna garaget.

Det är endast tillåtet att parkera på angivna parkeringsplatser. Parkera bilarna innanför de vitmålade linjerna för att inte hindra inkörning i garagen. Parkera inte på omarkerade parkeringsytor då detta kan hindra arbetsfordon (t.ex. sophämtning) och på vintern stjäl det avstjälpningsytor för snön.

Det är inte tillåtet att ha långtidsuppställda fordon eller hus- och släpvagnar på parkeringarna.

Bilar ska i möjligaste mån ställas i garagen. Det är extra viktigt vintertid för att effektivisera snöröjning och sandning. Om din bil stått och förhindrat snöröjning och det bildats snöhögar runt bilen, skotta själv bort snön så att parkeringsplatsen blir användbar för andra efterkommande.

Snöskovel/snösläde och sop ska finnas i soprummen.

VISA HÄNSYN OCH TÄNK PÅ ATT DINA GRANNAR OCKSÅ BOR HÄR!

Garage

Samfälligheten äger garagen inklusive garageporten men inte de portmotorer med tillhörande handsändare/fjärrkontroller som finns till vissa portar. Dessa har fastighetsägaren valt att köpa till själv. Vid problem att öppna porten med fjärrkontrollen man själv kan testa att programmera in handsändaren på nytt eller omprogrammera motorn. Instruktioner finns på Solskeppets hemsida.

Om problemet kvarstår kan man kontakta Garageportexperten (026-146410) och höra om de kan hjälpa till. Vid problem med själva porten eller vid oklarheter, kontakta styrelsen.

Garageportarna ska hållas låsta.

Om motorvärmare används i garagen ska timer användas för att motorvärmare inte ska vara inkopplade under längre tid än vad som är nödvändigt för att värma motorn. Detta med tanke på miljön och för att hålla nere de gemensamma elkostnaderna. Dessutom riskeras överbelastning av elnätet om alltför många motorvärmare är igång samtidigt. Timern ska vara godkänd för utomhusbruk.

Garagen får inte användas som förråd. De som inte använder sitt garage kan låna/hyra ut det till någon annan boende i området.

Parkeringsplatser med motorvärmare

Föreningen har fyra parkeringsplatser med motorvärmare som kan hyras av medlemmarna. Kontakta styrelsen om ni vill ställa er i kö för att hyra eller för att säga upp er plats. Betalning sker genom påslag på månadsavgiften.

Spolplatser för biltvätt

Två spolplatser biltvätt finns. Vattnet är påslaget från i början av maj till slutet av september lite beroende på frysrisk. Datum brukar meddelas i protokoll. Ett uttag finns installerat på ena garagelängans gavel för att möjliggöra användandet av högtryckstvätt.

Fjärrvärme

Föreningen har tidigare sålt sin fjärrvärmeanläggning till Gävle Energi. Gävle Energi ansvarar för värmekulvertar i vårt område och att värmecentralen i alla fastigheter fungerar. Vid problem med värmecentralen kontakta Gävle Energis driftcentral, tfn 026-17 85 60.

Avlopp

Föreningen äger avloppsledningarna fram till de 87 fastigheternas tomtgräns. Fastighetsägare ansvarar själv för ledningarna innanför sin tomtgräns. Om ni får stopp i ert avlopp kan det vara svårt att avgöra var stoppet finns. Hör med grannarna om de också har problem. Är det bara ni som har problem får ni själva kontakta eventuell firma för åtgärdande av stoppet. Är det flera i området som har problem med avloppet kontakta styrelsen som då övertar ansvaret för att få stoppet åtgärdat.

Visar det sig att stoppet är lokaliserat inom er fastighets tomt står fastighetsägaren själv för kostnaden. Om stoppet finns utanför tomtgränsen på samfällighetens mark står samfälligheten för kostnaden och åtgärder.

Allmänt om gemensamhetsanläggningarna

Skador på någon gemensamhetsanläggning som orsakats av enskild medlem (eller dennes familjemedlemmar) ska ersättas eller åtgärdas av den/de som vållat skadorna. Förändringar på gemensamhetsanläggningar/-ytor får endast göras efter samråd med grannar och styrelse. Anslag får inte sättas upp på och i föreningens gemensamma anläggningar (byggnader, plank osv) utan styrelsens godkännande. Styrelsen/föreningen tar inget ansvar för personliga värdesaker som lämnas i de gemensamma lokalerna.

Skötsel och underhåll av våra gemensamma tillgångar

Roten och roteombud

Vi har sedan inflyttningen i området 1978 haft ett cirkulerande system med roteombud som skött vissa nödvändiga uppgifter för att få samfälligheten att fungera. Området är indelat i nio roten, A-I.

Inom varje rote finns en rullande roteombudslista där man kalenderårsvis turas om att vara roteombud.

Roteombudens uppgift är att dela ut styrelseprotokoll i sin rote, ser till att trasiga lampor blir utbytta, att sand finns i cykelförråden under vintern m.m. Man behöver inte utföra detta själva utan kan be någon granne om hjälp om man inte klarar av det själv. Huvudsaken är att det bli utfört.

Roteombudens uppgift är också att förmedla information och vara kontaktpersoner för styrelsen.

Roteombudet samlar in synpunkter om vad som behöver åtgärdas inom den egna roten och fungerar som kontaktperson/samordnare vid städ- och arbetsdagar. Roteombudet sköter också vatten- avläsningarna inom roten.


Rotenas indelning:

Rote A: Bv 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 17, 19, 21

Rote B: Bv 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 och Mv 5, 7

Rote C: Bv 2, 4, 22, 24, 26, 28, 30, 32

Rote D: Mv 1, 3, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 23, 25, 35, 37

Rote E: Mv 27, 29, 31, 33, 72, 74, 76, 78, 80, 82, 84

Rote F: Mv 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70, 86, 88

Rote G: Mv 24, 26, 28, 30, 32, 34, 48, 50, 52

Rote H: Mv 20, 22, 36, 38, 40, 42, 44, 46

Roten I: Mv 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16

Preliminär turlista för roteombudsuppgiften och karta med roteindelning finns längst bak i detta dokument

Städ- och arbetsdagar

Varje år anordnas en städdag, vanligtvis en lördag i början av maj, och ofta också en arbetsdag i september. Vi städar och underhåller våra gemensamma tillgångar. Exempel på arbete som brukar utföras är att sopa ur garagen, skura soprummen, reparera staket, byta ut träpaneler, utföra målningsarbeten, städa grönytor och kvartersgårdar. Om ni inte kan delta vis dessa tillfällen kontakta roteombudet och hör om det finns arbetsuppgifter som ni kan utföra vid annat tillfälle.

Självklart hjälps vi också åt under resten av året med detta arbete när behov finns.

Prata med grannar och roteombud om det är något ni tycker behöver göras på en städ-/arbetsdag inom er rote och lämna förslag till styrelsen. Lämna gärna förslagen i god tid före om materiel behöver införskaffas.

Till vårens städdag finns en turlista på vilka rotar har hand om städning av kvartersgårdarna och servering av den traditionella ärtsoppan och varmkorven efter städdagens slut.

Om man vill att vårt område ska vara i gott skick och vara ett trivsamt och attraktivt område att bo i,

hålla nere kostnader och därmed också medlemsavgiften och ha god grann sammanhållning bör man också solidariskt delta i skötseln av vårt område och göra det man kan och orkar. Det finns arbetsuppgifter för alla.

Gemensamt ansvar

Tänk på att hålla cykelbanor samt in- och utfarter fria från växtlighet och andra föremål som kan skada cyklister och andra samt hindrar framkomligheten för räddningstjänst och snöröjare m.fl. Tänk på att även blöta löv och mosade frukter och bär kan göra vägbanan hal. Alla boende i föreningen ansvarar för att ta reda på nedfallna löv runt den egna fastigheten.

De fastighetsägare som har baksidan av garagen mot sin tomt uppmanas att rapportera skador på garagepanelen, dåliga hängrännor och stuprör o.s.v. till styrelsen. Det är saker som kan åtgärdas på städ-/arbetsdagarna men måste komma till styrelsens kännedom. Fastighetsägaren ansvarar för att själv för att hålla rent i den del av garagets hängränna som finns mot den egna tomten.

I föreningens ägo finns stegar, bordcirkelsåg, elektrisk häcksax, motordriven gräsklippare, kalk-, gödnings- och gräsfröspridare m.m. Dessa redskap och maskiner kan användas för att sköta gemensamhetsanläggningarna. Det brukar också finnas gräsfrön och gräsmattegödsel, målarfärg och träolja i förråden för den som vill bättra på något inom området. I sop- eller cykelrummen ska finnas sandspridare, skottkärra, sop, skyffel och snöraka/-släde.

Snöröjning och sandning

Snöröjning och sandning inom området sköts av inhyrd entreprenör. Men maskinerna kommer inte åt överallt. Skottning och sandning framför egna dörrar, framför soprum och cykelrum samt smala gångar får boende sköta själva. På årsstämman 2008 fastställdes ”Ifråga om skottning av gångvägar till parkeringar anser mötet att de som nyttjar gången själva ansvarar för skottning av denna”.

Tänk på att det är extra viktigt att bilar körs in i garagen under vintern då snöröjning ska utföras.

Förutom att parkeringen inte blir ordentligt snöröjd tar snöröjningen längre tid för maskinföraren, tid som vi alla betalar för.

Sandupptagning med maskin brukar beställas till tiden runt vårens städdag och behöver då således inte göras av fastighetsägarna själva. Sopmaskinen kan inte ta upp sandhögar. Sopa därför bara ut gruset från gräsmattor och trottoarer på cykelbanorna eller gatan utan att göra högar av sanden. Om fastighetsägaren själv vill ta bort sanden tidigare kan sanden läggas i lådorna i cykelförråden och återanvändas nästa vinter.

Sop- och avfallshantering

Hushållssopor

Kostnaden för hämtning av brännbara hushållssopor och komposterbart avfall ingår i medlemsavgiften. I soprummen finns kärl för detta. Samfälligheten betalar en lägre renhållningsavgift för att vi skiljer ut komposterbart avfall från de brännbara.

I övrigt är man själv ansvarig för att forsla bort sitt avfall. Närmaste återvinningsstation där man kan lämna tidningar, förpackningar (av papp, glas, metall) samt batterier finns vid vändplan vid Bärnstensvägen. Föreningen har upplåtit mark som tillhör föreningen för denna återvinningsstation men denna station är också till för allmänheten och tillhör inte föreningen. Närmaste bemannade återvinningscentral (Gästrike Återvinnare) för inlämning av grovsopor och miljöfarligt avfall finns på Sörby Urfjäll. Där kan man också lämna sitt trädgårdsavfall. Föreningen måste följa de regler som kommunen och renhållningsföretagen satt upp.


Trädgårdsavfall

Enligt den lokala renhållningsstadgan får trädgårdsavfall inte slängas på kommunens mark. Den som dumpar trädgårdsavfall i naturen begår också ett brott mot miljöbalken. Förutom att det är förbjudet och stör den naturliga växtligheten är det inte trevligt för de närboende. Skräp har en tendens att dra till sig mer skräp. Om man inte kan eller vill kompostera sitt trädgårdsavfall och använda det som värdefull näring i sin egen trädgård kan det lämnas kostnadsfritt på en Återvinningscentral. Alltså, trädgårdsavfall får inte dumpas i skogsområdena kring vårt område utan ska fraktas till Återvinningscentral eller komposteras på den egna tomten.

Vid ägarförändringar

Vid försäljning av fastighet

Som säljare har man upplysningsplikt. Se till att mäklare eller ni själva lämnar information till köpare om vad det innebär att bo i en samfällighet/i samfälligheten Solskeppet. Lämna gärna över denna information och gamla protokoll till den nye ägaren för att underlätta för den nye ägaren att snabbt komma in i hur det fungerar att bo i vårt område.

Nyinflyttad

Kontrollera att ni i samband med husköpet av säljaren fått nycklar till

● garageport

● kvartersgård, tvättstuga, sandförråd (samma nyckel)

● sop- och cykelrum

● elskåp

● vattenskåp i biltvättbås

Dessa nycklar till föreningens gemensamhetsanläggningar men är inget som samfälligheten/styrelsen tillhandahåller om de förlorats. Låna nycklar av grannar och kopiera om ni saknar någon. Sop- /cykelrumsnyckeln är kopieringsskyddad. Det innebär att beställning av extra sådan nyckel måste göras via rekvisition (fås av ordförande) hos Låstjänst Alarm AB i Gävle.

Kom ihåg att uppdatera medlemsregistret vid ägarförändringar

Alla boende i föreningen ansvarar för att de egna uppgifterna i medlemsregistret stämmer. Om någon förändring sker i fastighetsägande, till exempel vid försäljning, separation eller dödsfall, måste detta meddelas till styrelsen.

Övrigt - Bra att veta

● Samfälligheten har tapetserarbord och en elektrisk häcksax som kan lånas av medlemmarna.

Kontakta styrelsen om ni vill låna.

● Ett antal takpannor finns i reserv för de som behöver byta ut någon enstaka som har gått sönder.

TACK för att du tog dig tid att läsa igenom informationen. Vi hoppas du har nytta av den. På flera ställen hänvisas till dokument och information på föreningens hemsida. Om du inte har tillgång till internet, kontakta styrelsen så ordnar vi med papperskopior. Och hör gärna av dig med frågor och synpunkter.

De tar vi tacksamt emot.

Styrelsen